BLS yarım yüz maskeleri; toz, duman, aerosol, gaz ve buhar risklerine karşı profesyonel solunum koruması sunan tekrar kullanılabilir veya entegre filtreli modellerden oluşur. Termoplastik gövdeli ekonomik seçeneklerden silikon yüz parçalı modellere, çift bayonet filtreli sistemlerden RD40 universal bağlantılı maskelere kadar farklı çalışma koşullarına yönelik çözümler bulunur.
Hafif ve ekonomik bir maske gövdesi için BLS 4000 NEXT R; silikon yüz parçası ve uzun süreli kullanım konforu için BLS 4000 NEXT S modellerini inceleyebilirsiniz.
BLS yarım yüz maskeleri, farklı filtre bağlantıları ve gövde malzemeleriyle profesyonel solunum koruma ihtiyaçlarına yönelik geniş bir ürün ailesi sunar. Doğru maske seçilirken yalnızca filtrenin koruma sınıfı değil; maske modeli, bağlantı sistemi, beden, yüz uyumu, kullanım süresi ve çalışma ortamındaki tehlikenin türü birlikte değerlendirilmelidir.
BLS 4000 NEXT R, termoplastik elastomer yüz parçasına sahip, tekrar kullanılabilir ve çift filtreli bir yarım yüz maskesidir. Hafif ve kompakt yapısıyla genel endüstriyel kullanım, bakım, boya, üretim, inşaat ve yüzey hazırlama işlemlerinde değerlendirilebilir.
Maske, BLS 200 serisi B-Lock bayonet filtrelerle kullanılır. S/M ve M/L beden seçenekleri sayesinde kullanıcının yüz yapısına uygun beden belirlenebilir.
BLS 4000 NEXT S, silikon yüz parçası sayesinde esnek yüz teması ve uzun süreli kullanım konforunu ön planda tutar. Çift filtreli yapısı, ağırlığın yüzün iki tarafına dengeli şekilde dağılmasına yardımcı olur.
4000 NEXT S, 4000 NEXT R ile aynı BLS 200 serisi bayonet filtre ailesini kullanır. İki model arasındaki temel fark filtre bağlantısı değil, yüzle temas eden gövde malzemesidir.
BLS SGE46, yumuşak silikon yüz parçasına ve tek filtreli kompakt tasarıma sahip tekrar kullanılabilir bir yarım yüz maskesidir. Universal beden yapısı, farklı yüz tiplerine uyum sağlamayı amaçlar.
SGE46, EN 148-1 standardındaki RD40 dişli bağlantıyı kullanır ve BLS 400 Universal serisi filtrelerle tamamlanır. Çift bayonet filtre kullanan 4000next serisiyle filtre uyumluluğu yoktur.
BLS 8000next serisi, filtrelerin maske gövdesine entegre edildiği kullanıma hazır solunum koruyuculardır. Ayrı filtre seçme ve filtreleri maskeye takma işlemi gerektirmeden doğrudan kullanıma hazırlanabilir.
Bu seride filtreler ayrı olarak değiştirilmez. Filtre kapasitesi dolduğunda veya üreticinin belirlediği kullanım süresi sona erdiğinde maske komple yenilenir. BLS 8100 Next A1P2, 8400 NEXT ABEK1P3 ve 8600 NEXT A2P3 gibi modeller farklı risk türlerine yönelik koruma sınıfları sunar.
| Model | Gövde | Filtre Bağlantısı | Filtre Yapısı | Öne Çıkan Kullanım |
|---|---|---|---|---|
| 4000 NEXT R | Termoplastik elastomer | Çift B-Lock bayonet | Değiştirilebilir BLS 200 serisi | Hafif ve ekonomik profesyonel kullanım |
| 4000 NEXT S | Silikon | Çift B-Lock bayonet | Değiştirilebilir BLS 200 serisi | Uzun süreli kullanım ve yüz konforu |
| SGE46 | Silikon | Tek RD40 dişli bağlantı | Değiştirilebilir BLS 400 serisi | Universal RD40 filtre sistemi isteyen kullanıcılar |
| 8000next | Termoplastik yüz parçası | Entegre filtre | Filtre değişmez; maske komple yenilenir | Kullanıma hazır ve bakım ihtiyacı düşük çözüm |
Daha ekonomik ve hafif bir maske gövdesi arayan kullanıcılar için uygundur. Genel endüstriyel uygulamalarda ve maskenin belirli aralıklarla kullanıldığı işlerde değerlendirilebilir.
Daha yumuşak ve esnek yüz teması sunar. Maskenin uzun vardiyalarda veya yoğun şekilde kullanıldığı uygulamalarda konfor odaklı seçenek olarak değerlendirilebilir.
Her iki model de aynı BLS B-Lock bayonet filtre sistemini kullanır ve S/M ile M/L beden seçeneklerine sahiptir. Bu nedenle seçimde temel belirleyiciler gövde malzemesi, kullanım süresi, yüz konforu ve bütçedir.
4000next serisinde maskenin sağ ve sol tarafında iki filtre kullanılır. Uyumlu BLS 200 serisi filtreler bağlantıya yerleştirilip çevrilerek sabitlenir.
SGE46 modelinde maskenin ön bölümüne tek filtre vidalanır. Bağlantı EN 148-1 standardındadır ve BLS 400 Universal filtre serisiyle kullanılır.
BLS markalı olması, filtrenin tüm BLS maskelerle uyumlu olduğu anlamına gelmez. 4000next için BLS 200 serisi bayonet filtre, SGE46 için ise BLS 400 serisi RD40 filtre seçilmelidir.
BLS 4000 NEXT R maske gövdesi, belirli filtrelerle birlikte hazır set olarak da sunulabilir. Hazır setler maske ve filtre uyumluluğunu kolaylaştırır; ancak filtrenin çalışma ortamındaki gerçek tehlikeye uygunluğu yine risk değerlendirmesiyle doğrulanmalıdır.
Belirli organik gaz ve buhar risklerinin bulunduğu uygulamalar için hazırlanmış maske ve filtre kombinasyonu.
A2 filtreli seti inceleYüksek seviyeli partikül, ince toz, duman ve aerosol risklerine yönelik P3 filtreli maske seti.
P3 filtreli seti incele| Filtre Sınıfı | Genel Koruma Alanı | Önemli Not |
|---|---|---|
| P2 / P3 | Toz, duman, sis ve aerosoller | Gaz ve buharlara karşı tek başına koruma sağlamaz |
| A1 / A2 | Belirli organik gaz ve buharlar | Kimyasalın türü, kaynama noktası ve konsantrasyonu kontrol edilmelidir |
| ABE | Organik, inorganik ve belirli asit gazları | Filtrenin tam sınıf kodu ve kullanım sınırı incelenmelidir |
| ABEK | Organik, inorganik, asit gazları ve amonyak türevleri | Her kimyasal ve her konsantrasyon için otomatik olarak uygun değildir |
| Gaz + P3 | Gaz, buhar ve partikülün birlikte bulunduğu ortamlar | Maske bağlantısı ve filtrenin tüm kodu birlikte doğrulanmalıdır |
“Boya maskesi”, “kimyasal maskesi” veya “kaynak maskesi” gibi ifadeler doğru filtreyi belirlemek için yeterli değildir. Kullanılan kimyasalın güvenlik bilgi formu, havadaki konsantrasyon, maruziyet süresi, oksijen oranı ve oluşabilecek partiküller birlikte değerlendirilmelidir.
4000next serisinde S/M ve M/L beden seçenekleri bulunur. Doğru beden, maskenin burun, yanak ve çene çevresine boşluk bırakmadan oturmasını sağlamalıdır. BLS SGE46 universal beden olarak tasarlanmış olsa da her kullanıcı kullanım öncesinde sızdırmazlık kontrolü yapmalıdır.
Oksijen yetersizliği bulunan, kirleticinin türü veya konsantrasyonu bilinmeyen, filtrenin koruma kapasitesinin aşıldığı ya da yaşam ve sağlık için anında tehlikeli atmosferlerde filtreli yarım yüz maskeler kullanılmamalıdır.
R modeli termoplastik elastomer, S modeli silikon yüz parçasına sahiptir. Filtre bağlantıları aynıdır; her ikisi de BLS 200 serisi bayonet filtrelerle çalışır.
Hayır. SGE46 tek RD40 dişli BLS 400 serisi filtre kullanır. 4000next ise iki adet BLS 200 serisi bayonet filtreyle çalışır.
Hayır. 8000next serisinde filtre maskeye entegredir. Filtrenin kullanım ömrü sona erdiğinde maske komple değiştirilir.
4000next ve SGE46 maske gövdeleri çoğunlukla filtresiz satılır. Filtre dahil olan setlerde paket içeriği ürün sayfasında ayrıca belirtilir.
Hayır. Yarım yüz maskeleri ağız, burun ve çene bölgesini kapsar. Kimyasal sıçrama, gaz veya partikül nedeniyle göz riski bulunan işlerde uygun koruyucu gözlük ya da tam yüz maskesi kullanılmalıdır.
Bayonet ve RD40 filtre seçeneklerini inceleyerek maske modeliniz ve çalışma ortamınız için doğru solunum koruma sistemini oluşturabilirsiniz.
BLS Maske Filtreleri Tüm BLS Maske Ürünleri