Bitüm poliüretan, bitüm ve poliüretanın bir araya gelmesiyle elde edilen, su yalıtımı ve kaplamada kullanılan bir malzemedir. Bu özel karışım sayesinde, hem su geçirmezlik hem de yüksek esneklik ve dayanıklılık sağlayan, birçok yüzeye kolayca uygulanabilen ve uzun ömürlü bir yalıtım çözümü sunar. Bitüm poliüretan, çatlakları köprüleyerek su sızmalarını önler, aşırı sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklıdır ve kimyasallara karşı dirençlidir. Bu özellikleri sayesinde inşaat sektöründe, özellikle teras, balkon, çatı ve benzeri alanlarda su yalıtımı için sıklıkla tercih edilir.
Bitumer 400 2K, hızlı kürlenen, iki komponentli, bitümle zenginleştirilmiş poliüretan esaslı likit bir malzemedir. Hemen her tür yüzeye güçlü bir şekilde yapışarak oldukça elastik bir film oluşturur. Kimyasal ve mekanik direnci mükemmeldir. Minimum tüketimi 1,5 kg/m2 olacak şekilde, fırça, rulo, spatula veya havasız püskürtme makinesiyle uygulanır.
Zeminler, temeller, çatılar, yeşil çatılar, alçı ve çimento paneller, poliüretan yalıtım köpükleri, asfalt membranlar/EPDM membranar, banyolar (karo/fayans altı), veranda ve balkonlar (karo altı), su tankları (içme suyu depoları hariç), köprü platformları
Her kat için min. O, 75 – 1,00 lt/m2 En az iki kat uygulanmalı Toplam teorik sarfiyat 1,5 – 2,0 lt/m2 dir
Kuru ve serin ortamda, orijinal ambalajında, açılmamış olarak saklayınız.
Raf Ömrü: 12 Ay
Dryfix Bitumer 400 2K; Komponentler önce ayrı ayrı düşük devirli bir karıştırıcı ile karı ştırılıp birleştirilir. Birleştirilen A+B komponentler yine düşük devirli karıştırıcı ile birkaç dakika karıştırılarak kullanıma hazır hale getirilir. Hazırlanan karışım 20°c derecede kullanma süresi 30-35 dakikadır, hava sıcaklıklarındaki değişim ile doğru orantılı olarak kullanma süresi değişkenlik gösterir.
Tüm yüzeylerden uygulama öncesi yag, gres, parafin atıkları, çimento şerbeti, gevşek parçacıklar, kalıp ayırıcı ajanlar, kürlenmiş eski membranlar ve aderansı zayıflatacak bunlar gibi etkenler yüzeyden arındırılmalıdır. Yüzey mümkünse yüksek basınçlı su ile yıkanarak temizlenmeli ve kurutulmalıdır; Yüzey bozuklukları uygun ürünler ile tamir edilmelidir.
Beton, çimento, şap, ahşap gibi emici yüzeyler için Dryfix DFC 100 kullanılmalıdır. (bu yüzeylerde nem max %5 olmalıdır) Nemli yüzeylerde ise astar olarak Dryfix DFC 108 tercih edilmelidir. Uygulama fırça veya rulo ile yapılır, katlar arasındaki bekleme süresi 48 saati aşmamalıdır.
Renk | A Kamp: Şeffaf B Kamp: Siyah |
Yoğunluk | 0,95±0,05 g/cm’ |
Sertlik | 35 Shore A |
Viskozite (Karışım) | 3500-4000 cP |
Karışım Oranı {A+B) | 1:1 Ağırlıkça |
Katı Madde | %85 |
Karışım Kap Ömrü {+10°() | 40-50 dk |
Karışım Kap Ömrü (+25°() | 30-35 dk |
Betona Yapışma | 1,3-1,6 {N/mm’) |
Uzama Yüzdesi | 1800% |
Katlar Arası Bekleme Süresi | 8-10 saat |
Yeniden Kat Atma | 10-24 saat |
Tam Kuruma | 7 gün |
Yukarıda yazılı olan teknik özellikler 23°C ve %50 nispi nem koşullarında yapılan test sonucuna göre yazılmıştır. Farklı sıcaklık ve nem koşullarında değerler değişkenlik gösterebilir.