Dräger iş güvenliği ürünleri; solunum koruması, gaz algılama, ortam havasından bağımsız solunum, acil kaçış ve göz güvenliği gibi kritik risk alanlarına yönelik profesyonel çözümler sunar. Bu rehberde Dräger maske, filtre, gaz ölçüm cihazı, tüplü solunum seti ve koruyucu gözlük gruplarını kullanım amaçlarına göre karşılaştırabilirsiniz.
İş güvenliği ürünü seçimi marka veya ürün koduyla değil, çalışma ortamındaki tehlikenin belirlenmesiyle başlamalıdır. Toz ve partikül, gaz ve buhar, oksijen yetersizliği, ani gaz kaçağı, yangın dumanı ve kimyasal sıçrama birbirinden farklı koruma çözümleri gerektirir.
Riskin türü, konsantrasyonu, maruziyet süresi ve ortamın oksijen seviyesi bilinmeden yalnızca maske veya filtre adına bakarak seçim yapılmamalıdır.
FFP toz maskeleri, yeniden kullanılabilir yarım yüz maskeleri ve tam yüz solunum maskeleri.
Dräger maskeleri inceleyin →Bayonet ve RD40 bağlantılı gaz, buhar, partikül, ABEK ve kombine filtre seçenekleri.
Dräger filtreleri inceleyin →X-am ve Pac taşınabilir gaz dedektörleri, alkolmetreler, kalibrasyon ve bakım çözümleri.
Gaz ölçüm rehberine geçin →İtfaiye, kurtarma, kapalı alan ve oksijen yetersizliği riskleri için ortam havasından bağımsız solunum sistemleri.
SCBA rehberini inceleyin →Endüstriyel partikül ve mekanik risklere yönelik hafif, buğu ve çizilme dirençli koruyucu gözlükler.
X-pect modellerini karşılaştırın →Propazar’da bulunan Dräger maske, filtre, ölçüm cihazı, kaçış ve solunum ürünlerini tek sayfada inceleyin.
Dräger marka sayfasına geçin →Solunum koruma ürünü seçimi, ortamdaki kirleticinin niteliğine göre yapılır. Partikül risklerinde FFP veya partikül filtreleri; belirli gaz ve buharlarda uygun gaz filtresi; göz ve yüz riskinin de bulunduğu durumlarda tam yüz maskesi değerlendirilebilir.
Katı ve sıvı partikül risklerine yönelik tek kullanımlık solunum koruyuculardır. Risk değerlendirmesine göre FFP1, FFP2 veya FFP3 sınıfı seçilir.
Burun, ağız ve çene bölgesini kapsar. X-plore 3300, 3500, 2100 ve 4740 farklı filtre sistemlerine sahiptir.
Yarım yüz maskelerini karşılaştırın →Solunum yollarıyla birlikte göz ve yüz bölgesini kapsar. X-plore 5500 bayonet, X-plore 6300 ise RD40 filtre kullanır.
Tam yüz maskelerini karşılaştırın →| Filtre sistemi | Uyumlu maske örnekleri | Filtre adedi | Temel özellik |
|---|---|---|---|
| Dräger bayonet | X-plore 3300, 3500 ve 5500 | İki adet aynı filtre | Filtreler maskenin iki yanında konumlanır |
| RD40 vidalı | X-plore 4740 ve 6300 | Bir adet filtre | Standart vidalı bağlantı maskenin önündedir |
| X-plore 2100 sistemi | X-plore 2100 | Modele özgü partikül filtresi | Toz ve partikül korumasına odaklıdır |
A, B, E, K, AX, Hg, CO, NO ve P filtre sınıflarının anlamları için Dräger filtre seçimi rehberini inceleyebilirsiniz.
Gaz ölçüm cihazları, çalışma ortamındaki tehlikeli gazları ve oksijen seviyesini ölçmek veya sürekli izlemek amacıyla kullanılır. Özellikle kapalı alan, kimya, petrokimya, atık su, bakım, enerji ve yangın müdahale çalışmalarında ortamın ölçülmesi hayati önem taşır.
Birden fazla gazın aynı anda ölçülmesi gereken uygulamalara yönelik taşınabilir çoklu gaz dedektörleridir. Kullanılan sensör ve cihaz yapılandırmasına göre ölçülen gazlar değişebilir.
Belirli tek bir gazın kişisel maruziyet açısından sürekli izlenmesine yönelik kompakt gaz dedektörleridir.
Gaz ölçüm cihazlarının sensör tepkisi, alarm işlevi ve ölçüm doğruluğu düzenli bakım, kalibrasyon ve fonksiyon testleriyle doğrulanmalıdır.
Dräger X-am, alkolmetre, kalibrasyon, tamir ve bakım süreçleri için Dräger gaz ölçüm cihazları rehberini inceleyebilirsiniz.
Filtreli maskeler ortam havasını temizleyerek çalışır; kullanıcıya yeni oksijen veya temiz hava üretmez. Ortamda yeterli oksijen bulunmadığında, kirletici türü veya konsantrasyonu bilinmediğinde ya da tehlike filtre kapasitesini aştığında ortam havasından bağımsız solunum cihazları değerlendirilmelidir.
Kullanıcının sırtında taşıdığı basınçlı hava tüpünden bağımsız hava beslemesi sağlayan sistemlerdir. İtfaiye, kurtarma, kimyasal müdahale ve kapalı alan çalışmalarında kullanılır.
Kullanıcının tehlikeli alandan tahliyesi için geliştirilir. Kaçış cihazları normal çalışma maskesi veya uzun süreli müdahale ekipmanı yerine kullanılmaz.
Uzun süreli çalışma sırasında harici temiz hava kaynağından kullanıcıya solunabilir hava sağlayan profesyonel sistemlerdir.
Çelik, kompozit ve CFK tüpler ile SCBA sistemlerini karşılaştırmak için tüplü solunum seti seçim rehberini inceleyebilirsiniz.
Kapalı alanlarda oksijen yetersizliği, zehirli gaz ve patlayıcı atmosfer riski bulunabilir. Giriş öncesinde uygun gaz ölçümü yapılmalı, ortam sürekli izlenmeli ve risk değerlendirmesine göre bağımsız solunum, gözcü, haberleşme ve kurtarma planı hazırlanmalıdır.
Dräger X-pect açık tip koruyucu gözlükler; üretim, bakım, inşaat ve laboratuvar gibi çalışma ortamlarında mekanik partikül risklerine karşı göz korumasına yardımcı olur. Modeller sap yapısı, ayarlanabilirlik, lens rengi ve yüzdeki temas noktaları bakımından ayrılır.
| Model | Öne çıkan yapı | Seçim nedeni |
|---|---|---|
| X-pect 8310 | İnce ve düz sap | Baret ve kulak koruyucuyla birlikte kullanım |
| X-pect 8320 | Esnek sap | Uzun süreli kullanım konforu |
| X-pect 8330 / 8340 | Ayarlanabilir yapı | Farklı yüz şekillerine kişisel uyum |
| X-pect 8351 | Kauçuk temas noktaları | Hareketli ve değişken ortam şartları |
Tüm modellerin ayrıntılı karşılaştırması için Dräger X-pect gözlükleri kategorisini inceleyebilirsiniz.
| Sektör veya çalışma | Başlıca riskler | Değerlendirilebilecek Dräger çözümleri |
|---|---|---|
| Boya ve kaplama | Organik buhar, boya sisi ve partikül | Yarım veya tam yüz maskesi ve uygun gaz-partikül filtresi |
| Kimya ve petrokimya | Zehirli, yanıcı veya aşındırıcı gaz ve buharlar | Gaz ölçüm cihazı, uygun maske-filtre veya bağımsız solunum sistemi |
| Kapalı alan çalışması | Oksijen yetersizliği, zehirli ve patlayıcı gazlar | Çoklu gaz ölçüm cihazı, sürekli izleme ve gerektiğinde SCBA |
| İtfaiye ve kurtarma | Duman, zehirli gaz, ısı ve oksijen yetersizliği | Tüplü solunum seti, tam yüz maskesi, gaz ölçüm ve kaçış ekipmanı |
| Atık su ve kanalizasyon | Hidrojen sülfür, metan ve oksijen değişimi | Gaz ölçüm cihazı ve risk seviyesine uygun solunum sistemi |
| Taşlama, kesim ve tozlu üretim | Toz, duman, çapak ve göz riski | FFP veya P sınıfı filtreli maske ve X-pect gözlük |
Toz, gaz, buhar, oksijen yetersizliği, yangın dumanı veya mekanik göz riski ayrıştırılmalıdır.
Gaz, buhar ve oksijen risklerinde uygun cihazla ortam ölçümü yapılmalıdır.
Filtreli maske, bağımsız solunum, gaz dedektörü veya göz koruma ihtiyacı belirlenmelidir.
Maske, filtre, aksesuar ve diğer kişisel koruyucu donanımlar birlikte çalışmalıdır.
Maske bedeni, yüz sızdırmazlığı, sakal durumu ve kullanıcı eğitimi kontrol edilmelidir.
Filtre değişimi, cihaz kalibrasyonu, temizlik, bakım ve periyodik kontroller planlanmalıdır.
Dräger; solunum maskeleri ve filtreleri, gaz algılama cihazları, bağımsız solunum cihazları, kaçış ekipmanları, alkol ölçüm cihazları, itfaiye çözümleri ve çeşitli kişisel koruyucu ekipmanlar üretir.
Hayır. Filtreli maskeler ortam havasındaki belirli kirleticileri süzer ancak oksijen sağlamaz. Oksijen yetersizliğinde bağımsız hava beslemeli sistemler değerlendirilmelidir.
Kapalı alanın riskine göre çoklu gaz ölçüm cihazı, sürekli izleme, kişisel gaz dedektörü, haberleşme ve gerektiğinde bağımsız solunum sistemi gerekebilir. Ekipman seçimi giriş planına ve risk değerlendirmesine dayanmalıdır.
Sensör tepkisinin, ölçüm doğruluğunun ve alarm işlevlerinin güvenilirliğini doğrulamak için üretici talimatlarına ve işletme prosedürlerine göre kalibrasyon ve fonksiyon testi yapılmalıdır.
Stok ve tedarik durumuna göre maske, filtre, gözlük, gaz ölçüm cihazı ve solunum sistemleri için kurumsal teklif hazırlanabilir.
Dräger maske, filtre, koruyucu gözlük, gaz ölçüm cihazı ve solunum ürünlerini güncel stok seçenekleriyle inceleyebilir; fabrika ve kurumsal ihtiyaçlarınız için toplu alım teklifi talep edebilirsiniz.
Tüm Dräger ürünlerini inceleyin Kurumsal toplu alım